Volledige renovatie oude woonboerderij

(1923)

Deze woonboerderij uit 1923 heeft een volledige renovatie ondergaan onder uitvoering van Luijk Bouw. De verbouwing betrof de voorste 3 van totaal 7 gebinten. In het voorgedeelte werd een moderne woning gerealiseerd waarbij de bestemming van de ruimten opnieuw werd ingedeeld. Zo is de oude keuken omgebouwd tot master bedroom met douche- en badkamer. De oude paardenstal is veranderd in een complete keuken met bar. Dat Luijkbouw ervaring heeft met de verbouw van oude panden bleek wel uit de aanpak. Voor zoveel als mogelijk is zijn oude elementen hergebruikt. Ook zijn alle oude binnendeuren, die nog waren voorzien van geslepen glas, hergebruikt. De oude schuifdeur, die dienst deed als afscheiding tussen voor- en achterkamer, is opnieuw geplaatst in de doorbraak tussen de keuken en de woonkamer en zo is er een doorlopend en logisch geheel ontstaan. 
De koeienstal die verbouwd moest worden tot winkel en inpakruimte voor een webshop is één geheel gaan vormen met de schuur. De schuur is geïsoleerd, voorzien van verwarmde vloer en in de toegang is een ruime dubbele toogdeur geplaatst. In alle ruimten op de begane grond zijn de houten vloeren vervangen door geïsoleerde betonvloeren met vloerverwarming.
Om de traditioneel lage zoldering en de hoge hooizolders te compenseren zijn verdiepingsvloeren opnieuw aangebracht. De tussen verdieping, die qua gebruik moest voldoen als opslag en inpakruimte, is voorzien van ramen, isolatie en elektriciteit. De zolderverdieping is omgetoverd tot een moderne werkruimte voor het geven van workshops. De o
ude rieten isolatie uit de gehele kap is verwijderd en vervangen door moderne isolatie en er zijn mooie Velux dakramen met elektrische zonwering gemonteerd voor een goede lichtinval. Om de ruimten bereikbaar te maken voor gasten zijn brede trappen geplaatst uitgevoerd in twee houtsoorten en voorzien van verlichting.

Contact

Zeevaartstraat 27
2951 AX Alblasserdam
06 110 96 219
info@luikbouw.nl
Kvk 75498960

Wat wij doen

nieuwbouw
verbouwingen
reparatie en renovatie
kozijnen en dakkappelen
deuren en ramen

Social Media